27
Mon, Jan

Tools
Typography
 • Smaller Small Medium Big Bigger
 • Default Helvetica Segoe Georgia Times

043 Maastricht Duurzaamheid - Alle containers en emmers voor groente-, fruit- en tuinafval (gft) krijgen een chip. Containers en emmers zonder chip worden vanaf 1 januari niet meer leeggemaakt. U krijgt hierover nog een brief.

Waarom een chip?

We willen weten hoeveel gft er per adres, buurt en seizoen wordt aangeboden. Met die informatie kunnen we ons personeel en onze wagens beter inzetten. Ook kunnen we bijvoorbeeld een zoekgeraakte container makkelijker terugbezorgen. Staat een container op een verkeerde tijd buiten? Of zit in een container ander afval dan gft? Dan kunnen we helpen met tips of praktische oplossingen.

Besparen

U betaalt een vast bedrag aan gemeentelijke belasting voor het afval. Hierin zijn de kosten verrekend voor het ophalen van gft. U betaalt niet extra als u meer of vaker gft aanbiedt. Sterker nog, door gft en etensresten goed te scheiden van restafval bespaart u op dure restzakken.

Wekelijks

Vanaf 1 januari 2020 haalt de gemeente wekelijks gft op in heel Maastricht. Van het gft maken we compost, zo halen we samen we het beste uit afval. Zie ook: www.gemeentemaastricht.nl/afval.

Nieuws uit regio 043

NL Magazine

 • Week van de Buurttafel

  NLMagazine.nl Jan 27, 2020 | 10:05 am

  Week van de Buurttafel Published in: Politiek & MaatschappijNLMagazine Maatschappij - De week van 21 tot 28 maart a.s. is door de organisatie ‘Nextdoor’ uitgeroepen tot ‘Week van de Buurttafel’. In heel Nederland hoopt de organisatie zoveel mogelijk buren samen aan tafel te krijgen[…]

  Read more...
 • Nu te zien in Museum Belvédère

  NLMagazine.nl Jan 23, 2020 | 10:47 am

  Nu te zien in Museum Belvédère Published in: Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle0513 Oranjewoud Kunst - De huidige hoofdtentoonstelling is de eerste museale presentatie in Nederland van de Franse kunstenaar Martin Jarrie (1953). Zijn werk beweegt zich op het grensvlak van schilder- en illustratiekunst.

  Read more...