Maastricht e.o.

NL Magazine

Politiek & Maatschappij

Cultuur & Uitgaan

JekerJazz 11, 12 en 13 oktober!

Load More Cultuur & Uitgaan

Economie & Duurzaamheid

043 Maastricht Duurzaamheid - Alle containers en emmers voor groente-, fruit- en tuinafval (gft) krijgen een chip. Containers en emmers zonder chip worden vanaf 1 januari niet meer leeggemaakt. U krijgt hierover nog een brief.

Waarom een chip?

We willen weten hoeveel gft er per adres, buurt en seizoen wordt aangeboden. Met die informatie kunnen we ons personeel en onze wagens beter inzetten. Ook kunnen we bijvoorbeeld een zoekgeraakte container makkelijker terugbezorgen. Staat een container op een verkeerde tijd buiten? Of zit in een container ander afval dan gft? Dan kunnen we helpen met tips of praktische oplossingen.

Besparen

U betaalt een vast bedrag aan gemeentelijke belasting voor het afval. Hierin zijn de kosten verrekend voor het ophalen van gft. U betaalt niet extra als u meer of vaker gft aanbiedt. Sterker nog, door gft en etensresten goed te scheiden van restafval bespaart u op dure restzakken.

Wekelijks

Vanaf 1 januari 2020 haalt de gemeente wekelijks gft op in heel Maastricht. Van het gft maken we compost, zo halen we samen we het beste uit afval. Zie ook: www.gemeentemaastricht.nl/afval.